Biografie

Het Utrechtse Limit by Mass neem het publiek mee op een muzikale reis door ruim een halve eeuw rock. Denk aan klassiekers zoals Radar Love, I Will Follow en Go Your Own Way. Al beperkt de band zich niet tot dit soort classic rock pareltjes uit de jaren 70 en 80. We hebben ook nummers van Elvis en Chuck Berry op het repertoire staan en recenter werk als Sex on Fire, Seven Nation Army en No One Knows. Ons favoriete nummer? Dat is Alive van Pearl Jam. Daarbij gaat iedereen uit zijn plaat, ook wij zelf. De regiofinale van The Clash of the coverbands, Koningsdag en Koningsnacht op de Neude in Utrecht waren tot nu toe de grote hoogtepunten. Energie en enthousiasme zijn de steekwoorden om het publiek een leuke tijd te bezorgen. “Niet stilstaand musiceren maar bewegen! En contact maken met het publiek. Maar vooral is het zaak er een show van te maken, waarbij je je energie en enthousiasme overbrengt op de mensen voor het podium. Na een optreden hoor je bekaf te zijn”.

Remco (zang/gitaar)Remco Zang, Gitaar
Als laatste bij de band gekomen, maar vanaf het eerste moment een onmisbare kracht. Met zijn ervaring in verschillende bands – waaronder Colossa waarmee hij twee albums op zijn naam heeft – weet hij Limit by Mass naar een nog hoger niveau te tillen. Op het eerste oog een rustig persoon, maar on stage een waar podiumbeest! Met zijn energie en rocksound, is hij van grote toegevoegde waarde voor LBM.

 

Jorrit (bass)

Jorrit Bass
Jorrit is de man die ervoor zorgt dat LBM geen chaos wordt. Zijn rust is dan ook van groot belang voor de band. Jorrits basdocent heeft een goede leerling aan hem; ontzettend leergierig en eager om alle nummers tot in de puntjes te beheersen. Naast het spelen van mooie basriffs geeft Jorrit nog een grote andere gave. Zonder dat hij er zijn best voor hoeft te doen, is Jorrit namelijk een ware chick magnet. Net als vele fans, zijn alle vier de vriendinnen van de andere bandleden stiekem een beetje verliefd op dit schatje.

 

Casper (gitaar/zang)
Casper Gitaar, Zang 
Al op de kleuterschool smeekte Casper bij zijn ouders of hij op gitaarles mocht. Gezien zijn mini-handjes was succes alles behalve vanzelfsprekend, maar hij bleek een natuurtalent en heeft zijn gitaar nooit meer losgelaten. Uit zijn – nu niet meer mini – vingers komen de gaafste solo’s. Zijn smile tijdens het spelen bewijst dat muziek in elke vezel van zijn lijf zit.

 

Niels (drums)

Niels Drums
Samen met bassist Jorrit vormt Niels de ritmische kern van de band. Als klein jongetje gebruikte Niels elk object om op te drummen, waarna zijn moeder al snel een drumstel voor hem aanschafte. Momenteel is menig drummer jaloers op deze ontzettend getalenteerde muzikant. Het publiek krijgt gratis en voor niets een mime show cadeau bij een optreden. Niels geeft zich namelijk volledig tijdens het drummen, wat resulteert in de prachtigste gezichtsuitdrukkingen!